Onze werkwijze

BIMair is innovatief op het gebied van klimaattechniek. Waarom? Omdat wij bouwen aan de meest innovatieve fabriek van de wereld die volledig geautomatiseerd is.  

Ons geautomatiseerde proces

Zoals in de bovenstaande infographic is te zien, gebeurt veel bij BIMair digitaal. Ons systeem leest de geuploade modellen en/of tekeningen van onze klanten waardoor we snel en precies kunnen werken. Daarnaast kunnen er hierdoor geen afwijkingen voorkomen. Middels QR codes worden de geautomatiseerde processen aangestuurd. Deze codes bevatten alle relevante informatie van het materiaal en zorgt ervoor dat het materiaal eenvoudig en volledig gedigitaliseerd zijn weg vindt door de fabriek. Het is als het ware de track & trace code van het product. 

Luchtdicht en duurzaam

Alle kanalen van BIMair worden inwendig gekit in de felsnaad. Dit zorgt ervoor dat de kanalen er vanaf de buitenkant netjes en profesioneel uitzien, en het verhoogt tevens de luchtdichtheid. Onze spirobochtmachine is nieuw in Europa. De luchtstroom ervan is beter geleid en het maakt de kanalen luchtdichter. 

Snijden met lasermachine is minder belastend voor het milieu dan snijden met een plasmasnijder. Een plasmasnijder produceert meer fijnstof. Daarentegen is een lasermachine een stuk schoner. Het met een lasermachine bewerkte kanaalwerk is dan ook schoner en minder milieuvervuilend. Vooral voor cleanrooms in ziekenhuizen brengt dit vele voordelen met zich mee. 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of advies. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u bij ons terecht.

Contact